YSK'dan belediye ve il genel meclisi organlarının seçimiyle ilgili karar

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), belediye veya il genel meclisi organlarında meydana gelebilecek olası boşalmalar sonucu yapılacak organ seçimlerinin Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne kadar ertelenmesine karar verdi.

YSK, idari değişiklikler sebebiyle yeni kurulan köy ve mahallelerle, herhangi bir nedenle boşalan köy ve mahalle muhtarlık veya ihtiyar meclisi ve heyeti üyeliği seçimleri ile ilgili kararını açıkladı.

YSK, idari değişiklikler sebebiyle yeni kurulan köy ve mahallelerle, herhangi bir nedenle boşalan köy ve mahalle muhtarlık veya ihtiyar meclisi ve heyeti üyeliği seçimleri ile her yıl haziran ayının ilk pazar günü yapılması gereken seçimlerin, ayrıca belediye veya il genel meclisi organlarında meydana gelebilecek olası boşalmalar sonucu yapılacak organ seçimlerinin Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne kadar ertelenerek birlikte yapılmasına oybirliği ile karar verdi.

5393 Sayılı Kanun'un 4'üncü ve 8'inci maddeleri gereğince valilikçe talep edilen halk oylamalarının (plebisit) ise anılan kanunun 4'üncü maddesinde öngörülen tarihte yapılacak.

YSK karar örneği, il ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarına iç-mail olarak iletilmesi için Seçmen Kütüğü Genel
Müdürlüğü'ne ve İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı'na gönderilecek.