Reyhan: Operasyon, belediyenin kendisini aklamak için bir fırsat

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen operasyon kapsamında AK Parti’ye yönelik yapılan suçlamalara AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan’dan cevap geldi.

Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği 'Kentsel Gelişim Projesi' kapsamında yapılan işlerle ilgili şaibeli durumların, 3 yıl önce kamuoyunun bilgisine sunulduğunu söyleyen Reyhan, “Piyasada rayiç bedeli 65 TL olan betonun metreküpüne 200 TL ödeme yapılarak, kamunun zarara uğratıldığı iddiaları hala koskoca bir soru işareti olarak duruyor. Büyükşehir Belediyesi'nin içinde bulunduğu şaibeden aklanması için bir fırsattır.” dedi.

Eskişehir'de, CHP'li Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve kamu zararına neden olunduğu şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyonun başladığı günden bu yana Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri, yaşanan olaylar karşısında AK Parti’yi sorumlu tuttu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen ve gözaltına alınan 23 belediye çalışanına destek olmak için Eskişehir'e gelmişti. Kılıçdaroğlu, belediye önünde halka hitap ederek, CHP'li Eskişehir Belediyesi ve Başkan Büyükerşen'in yaptığı çalışmaların arkasında olduğunu açıkladı.

CHP’nin söz konusu tutumuna, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan iddialara cevap verdi. Soruşturmanın, Cumhuriyet Savcılığı tarafından iki buçuk yıl önce başlatıldığını belirten Reyhan, “AK Parti olarak bu işin savcısı da değiliz, hakimi de. Bu süreci yürüten Türkiye Cumhuriyeti'nin tarafsız yargısıdır. Herkesin yapması gerektiği gibi biz de yargı sürecinin sonucunu bekleyip göreceğiz.” diye konuştu.

Konunun tarafsız ve ön yargısız değerlendirilmesinin, Eskişehir'e ve ülkeye katkı sağlayacağını belirten Reyhan, kişi ve kurumların kendilerini savunurken sorumluluklarını unutarak, yargıya müdahaleci, yargı mensuplarını aşağılayıcı bir söylem kullanılmasını, yargı sürecinin siyasi malzeme yapılmasını yadırgadıklarını ifade etti. Reyhan, “Unutulmamalı ki yürütülen bu soruşturmanın benzerleri, daha önce de parti ayrımı yapılmadan birçok belediyede yapıldı. Biz bu soruşturmanın, mağduriyet edebiyatıyla gölgelenmesini değil, temiz zeminlerde yapılarak Eskişehir için fırsata dönüşmesini isteriz.” şeklinde konuştu.

BELEDİYE, 65 TL OLAN BETONU 200 TL’YE SATTI

Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği 'Kentsel Gelişim Projesi' kapsamında yapılan işlerle ilgili durumların, 3 yıl önce kamuoyunun bilgisine sunulduğunu belirten Reyhan, bu soruşturmanın, Belediye’nin aklanması için önemli bir fırsat olduğuna değindi. Reyhan, şöyle devam etti: “Piyasada rayiç bedeli 65 TL olan betonun metreküpüne 200 TL ödeme yapılarak kamunun zarara uğratıldığı iddiaları, hala koskoca bir soru işareti olarak duruyor. Yürütülen soruşturma, 3 yıldır Eskişehirlilerin bir türlü yanıt alamadığı soruların, yanıtlanması için bir fırsattır. Yine bu soruşturma, Büyükşehir Belediyesi'nin içinde bulunduğu şaibeden aklanması için de bir fırsattır.”

Yürütülen soruşturma sürecinde Eskişehir halkının sergilediği sorumluluk ve olgunluk ile konuya yaklaşılması gerektiğini belirten Reyhan, “Konuyu istismar etmeden buradan sayın Kılıçdaroğlu’nun yaptığı gibi bir mağduriyet siyaseti üretmeden, nezaket içinde sonuçlanmasını beklemelidir.” diye ifade etti.