Otomatik Katılım Sistemi Nedir?

Otomatik Katılım Sistemi Nedir?

Sigorta sisteminde özel ya da kamu kuruluşunda görev yapan insanların emekliliklerine yönelik yeni uygulamalar getiriliyor. Otomatik katılım uygulaması da emekliliğe yönelik olarak getirilen, özel ve kamu kuruluşunda çalışan tüm sigortalıları ilgilendiriyor. Uygulama hakkında bilgi almak ve detayları hakkında kafanıza takılan sorulara cevap bulmak için online internet sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

Otomatik Katılım Nedir?

Sigortalı olarak özel kuruluşlarda ya da kamu kurumlarında çalışan 45 yaş altı tüm çalışanların otomatik katılım adı altında ek tasarruf yapmasını sağlayan bir sistemdir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan çalışanların ek tasarruf yaparak emeklilik döneminde bu tasarruftan faydalanması amacı ile geliştirilen sistem işverenler tarafından devam ettirilir. Yani sistemin hayata geçirilmesi için işveren aracılığı ile ödeme yapılması gerekir. Uzun yıllar çalışan insanların emeklilik dönemlerinde ikinci bir gelir elde ederek daha rahat bir yaşam sürmeleri amacına yönelik olarak işletilen sistemin diğer adı BES’tir. Açılımı Bireysel Emeklilik Sistemi olan bu uygulamanın daha düzenli ve kurumsal işleyebilmesi için devlet bir kereye mahsus olmak üzere 1000 lira veriyor.

Otomatik Katılım Sistemi Zorunlu mudur?

Otomatik katılım uygulaması 45 yaş altında bulunan ve bir işyerinde çalışan tüm insanlar için zorunludur. Devletin teşviki ve işverenin katkıları ile hayata geçirilen sistemde esas olan çalışanın bireysel emeklilik sistemi adı altında emeklilik maaşının artması için ek sigorta hizmeti almasıdır. Sistemin detayları hakkında online internet sayfalarını ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz.