MHP'li Ataman: Başbakan timsah gözyaşı döküyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tutuklu komutanlar için sarf ettiği, “Terör örgütü mensubu diyenleri tarih affetmez” sözlerine tepki göstererek, Başbakan Erdoğan’ın timsah gözyaşı döktüğünü iddia etti.

Yazılı bir açıklama yapan İsmet Büyükataman, Başbakan Erdoğan’ın tutuklu komutanlar için kullandığı sözlere tepki gösterdi. AK Parti hükümetinin bazı konularda MHP’den rol çaldığını savunan Büyükataman, “Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin Silivri’de tutuklu bulunan 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’u ziyaretinin ardından, Başbakan Erdoğan, tıpkı Davutoğlu örneğinde olduğu gibi bir tavır sergilemiş ve intihalcilik konusundaki becerilerini sergilemeye başlamıştır.” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın, MHP’nin Silivri ziyaretinin ardından telaşa kapıldığını ileri süren Büyükataman, şu ifadeleri kullandı: “Bir dönem kin ve nefret söylemlerini, karşımda ayağa kalkmadığı için cezasını çekiyor, demeye kadar götürdüğü tutuklu komutanlarımıza birdenbire sahip çıkma gayretkeşliğine soyunmuştur. Geçtiğimiz hafta bu konuda yargıyı suçlayan Başbakan Erdoğan, dün katıldığı bir televizyon programında ise 'Başbuğ'a terör örgütü mensubu diyenleri tarih affetmez' diyerek timsah gözyaşları dökmeye devam etmiştir.”

"OSLO'DA BU SÜRECİN PAZARLIĞI YAPILMIŞ MIDIR?"

Büyükataman, Başbakan Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle şu soruları yöneltti: “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bunca saldırı ve tahrike uğramasının altında, bölücü terörle yapılan pazarlıkların ve sürdürülen müzakerelerin ne kadar belirleyici olduğu hususu akıllara gelmektedir. Bölücü başını serbest bırakma planı çerçevesinde İlker Başbuğ ve Türk Ordusu’nun şerefli mensupları hapse atılmış ve bu subaylarımız bölücü başıyla muadil algısı oluşturulup bir takas süreci mi başlatılmıştır? Oslo’da bu sürecin pazarlığı yapılmış mıdır?”

"YARGI ETKİN VE ADİL BİR ŞEKİLDE HER ŞEYİ ORTAYA ÇIKARMALIDIR"

MHP’li Büyükataman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Teröristleri ayrıcalıklı hale getirenlerin ve imtiyaz sahibi yapanların, bu yanlıştan dönerek, bölücü teröre karşı varlık ve birlik mücadelesi verenlerin haklarını teslim etmeleri en büyük isteğimiz ve dileğimizdir. Vakit daha fazla geç olmadan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin mensupları hakkında yürüyen davalar sonuçlanmalı ve karara bağlanmalıdır. Yargı etkin, tarafsız ve adil bir şekilde her şeyi ortaya çıkarmalıdır.”