Kredi Kartı Alma Şartları Nelerdir?

Kredi Kartı Alma Şartları Nelerdir?

Bankalar bu konularda bazen gereksiz yere yuvarlak cevaplar verebiliyorlar ve bizde sizler için merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını vermeye çalıştık. Dilerseniz kredi kartı almanın şartlarına sırasıyla bir değinelim.

Kredi Kartı İçin 18 Yaş ve Üzeri Olmanız Gerekli

Kredi kartı alabilmek için kesinlikle 18 yaşınızı doldurmuş olmanız gerekiyor. Aksi taktirde hiç bir bankadan kredi kartı almanız mümkün değil. Ancak ebeveynlerinizin kredi kartları mevcutsa, bu kartlara ekleyecekleri ek kartları sizin adınıza çıkarabiliyorlar. Fakat bu başvuruları yine sizin yapamadığınızı ve esas kartın sahibinin bunu yapabileceğini unutmamalısınız. Dolayısıyla 18 yaşından küçük olan herhangi bir kimsenin hiç bir koşulda ana kredi kartı ya da ek kart için başvuru yapma şansı bulunmuyor.

Düzenli Gelir Sahibi Olmak Gerek

Bankaların size kredi kartı vermeleri için, ne şekilde olursa olsun düzenli gelirinizi ispat etmeniz gerekiyor. Bunun için maaş bordronuzu kullanabilir, kira gelirlerinizi belgeyebilir ya da faiz gelirlerinizi kanıt olarak sunabilirsiniz. Dolayısıyla herhangi bir geliri olmayanların başvurularının başarılı olma şansı bulunmuyor. Bunun yanında, kartınızı aldığınız ilk iki yıl boyunca aylık gelirinizin iki katından fazla limite sahip olamıyorsunuz. Diğer senelerde ise bu sınır dört katına çıkıyor ancak geçmişte olduğu gibi 1000 lira maaşla on binlerce liralık kredi kartı limitlerine ulaşmak artık yasal olarak imkansız. Fakat ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin, öğrencilere yönelik kredi kartlarını alırken gelir beyan etme zorunlulukları bulunmuyor. Dolayısıyla bu kartları almak için tek yapmanız gereken öğrenci olduğunuzu belgelemeniz ve kartınızı almanız. Tabii ki bu tip kartların limitlerinin biraz düşük olduğunu da unutmamak lazım.

Kredi Notunuzu Yüksek Tutun

Eğer geçmişte kredi kartlarınızı ödemediyseniz, kredilerinizi geciktirdiyseniz ve bankayla sorunlar yaşadıysanız, kredi notunuz düşük olacaktır ve bankalar size kredi kartı vermek istemeyecektir. Bir şekilde kart verseler bile bunun limitinin düşük olacağını kesinlikle unutmayın. Dolayısıyla kredi notunuz çok düşükse şansınızı arttırmak için yüksek mevduat miktarı ve aylık gelir sunmanız gerektiğini söyleyebiliriz.