Karayel: Darbe yolunda Malatya pilot bölge ilan edilmiş

Darbe ve Muhtıraları Araştırma 28 Şubat Alt Komisyonu Başkanı Yaşar Karayel, yapılan darbe planlarında ilginç detayların belgeleriyle yansımaya başladığını ifade ederek, darbe yapılması için Malatya’nın pilot bölge ilan edildiğine dikkat çekti.

Yapılan darbe planlarından birisinin Balyoz olduğunu aktaran AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Balyoz davasında “solcular, sağcılar” diye insanların ayrı ayrı fişlendiğini belirtiyor. Gazetecilerin fişlenerek, hangi gazeteci nerede, nasıl tutuklanacağına kadar ortaya çıkan planlarda Sıkı Yönetim Komutan Yardımcısı faili meçhul cinayetler davasında yargılanan eski Kayseri İl Jandarma Komutanı Cemal Temizöz’ün olmasına kadar karar verildiğini hatırlattı. Hatta bütün organizede, bütün işlerin arkasında Temizöz’ün bilgisi olmadan hiç kimse bir yerden bir yere tahliye edilmeyeceğine bile karar verildiğini aktardı.

“Sizin işiniz yok mu? Bu ülkenin güvenliğini sağlamak zorunda değil misiniz?” diyerek, ordudaki bu yapılanmaya tepki gösteren Karayel, “Senin görevin Kayseri’de kim hangi düşüncede bunu belirlemek değil ki. Ama bunlar gibi daha vahim olaylar gerçekleştirilmiş. Burada Malatya ilimiz pilot bölge ilan ediliyor. Buradaki cinayetlere arkada kirli ve gizli bir el buraya müdahale ediyor. MİT’in gönderdiği bilgilerde buralardaki olayların planlandığı görülüyor. Mili Güvenlik, Milli Seferberlik Tetkik Kurulunun bize gönderdiği belgeler var. Genelkurmay’da çalışan bir subay MİT’e 6 ihbar mektubu yazıyor. AK Parti'yi uzaklaştırmanın ve yok etmekle ilgili 25 madde sıralanıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan ve Bülent Arınç’a suikast girişimi ve eşleri aleyhinde yayın yapmak. Sivil toplum kuruluşlarını organize etmek gibi çalışmalar var.” dedi.

Bu planların çoğunun fiilen işlendiğini hatırlatan Karayel, şöyle konuştu: “Biliyorsunuz “Musa’nın Gülü” diye kitaplar yazıldı. Hanımefendilerin aleyhinde yazılar yazıldı. Yine üniversiteleri organize ederek, Anıtkabir’e çıkarak, burayı şikayet makamı haline getirmenin toplumu galeyana getirilmesi düşünülüyordu. Birkaç yere bombalar konulması gibi işler düşünülmüş. Bolu tüneline, köprülere ve Trabzon’a yakın bir yerde yola bomba konulması vardı. Ama o günler geride kaldı. Fakat bu ülke bunlardan kurtulmak zorunda. Bu nedenle sivil anayasa şart. Sivil bir anayasa olmaz olmazdır.”