İçişleri Bakanı Güler: Bakanlık Mardin’e duyulan itimadın bir göstergesidir

Bakan olduktan sonra Mardin’e ilk ziyaretini gerçekleştiren İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Güler, Başkan Ayanoğlu tarafından belediye girişinde halay ve pankartlarla karşılandı. Daha sonra başkanlık makamına geçen Bakan Güler, Başkan Mehmet Beşir Ayanoğlu’ndan belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı. Başkan Ayanoğlu, Muammer Güler’in İçişleri Bakanı olmasının Mardin için çok büyük bir onur olduğunu vurguladı. Ayanoğlu, “Milletvekilimizin İçişleri Bakanı olması bizim için iftihardır. Kendilerine şahsım ve Mardin halkı adına hoş geldiniz diyorum.” dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın Mardin’e duyulan itimadın bir göstergesi olduğu belirten Bakan Güler ise şunları söyledi: ”Sizlerin teveccühüyle 2011 yılında Mardin milletvekili seçildim. Seçildiğim zaman şunları vaat etmiştim. Eğer bize güçlü bir destek verirseniz hükümet nezdinde karşılığı olacaktır. Mardin’den uzun zamandan beri bakan çıkmamıştı. Geçmişteki bakanlar da hizmet etti. Şimdi hizmet bayrağını biz devraldık. İçişleri Bakanlığ'ının bizlere tevdi edilmesi hükümetimiz tarafından Mardin’e duyulan itimadın göstergesidir. Tüm Mardinlilere tebliğ edilen bir görevdir. Bu çözüm sürecinde bana verilen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğim. Yükümüz arttı. Bu teveccühü karşılıksız bırakmayacağız.”

Altyapı çalışmalarının iğneyle kuyu kazmak gibi zorlu bir çalışma olduğunu söyleyen Bakan Güler; “60 yıldan beri el atılmayan bir işe giriştik. İğneyle kazar gibi iş yapıyoruz. Telekom, TEDAŞ kabloları yer altına alınıyor. Çok zor hizmet yürütülüyor. Bu çalışmalarla ilgili bazı sıkıntılar olacak. Bu sıkıntıları aşmak için elimizdeki tüm imkanları kullanacağız. Altyapı çalışmaları belediye başkanları için çok risklidir. Çünkü makyaj değil, kalıcı çalışmalar yapıyorsunuz. Yerin altına yaptıklarınız yerin üstünden gözükmüyor ama bu çalışmaların ne kadar önemli olduğu zamanla ortaya çıkacak.” şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Yenişehir’in altyapısında kullanılmak üzere AB ile imzalanan 41 milyon Euro'luk projenin 2013 yılı içerisinde ihaleye çıkacağı müjdesini verdi.

Başkan Ayanoğlu, görüşmenin sonunda ziyaretin anısına bakır işlemeciliğinin örneklerinden bir hediyeyi İçişleri Bakanı Muammer Güler’e sundu.

Belediye ziyaretine Mardin AK Parti Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, AK Parti Mardin İl Başkanı İbrahim Fide ve partililer katıldı.