DSP'li Türker: Saldırıyı ABD’nin derin devleti sipariş vermiş olabilir

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, ABD Büyükelçiliği'ne yönelik canlı bomba saldırısını değerlendirdi. Türker, “Bu konuda suçu yalnız Türkiye’de aramamak lazım. Bilindiği gibi ABD, büyükelçilikleri ile ilgili olarak şu anda kendi ülkesinde bir bütçe arayışı içinde. Bu bütçe arayışında da Türkiye bildiğim kadarıyla gündemde yok. ABD’nin derin devleti de bu işte sipariş vermiş olabilir.” dedi

Masum Türker, Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (BASK) 4. Olağan Genel Kurulu'na girişte basın mensuplarının sorularını cevapladı.

ABD Büyükelçiliği’ne yönelik canlı bomba saldırısıyla ilgili bir soru üzerine Türker, “Öncelikle hayatını kaybeden özel güvenlik mensubu vatandaşımıza rahmet, ailesine sabır, yaralanan gazeteci arkadaşımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah sağlığına en kısa sürede kavuşur. Bu patlamanın Ankara’nın göbeğinde, sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı, mobese kameralarıyla herkesin gözlendiği bir yerde olması, dikkat çekicidir. Hele hele söylendiği gibi geçmişte sabıkası olan, bilinen bir terörist ise veya terör örgütüne mensup birisi ise bu daha vahim bir durum.” ifadelerini kullandı.

Bu konuda suçu yalnız Türkiye’de aramamak gerektiğini bildiren Türker, şu ifadeleri kullandı: “Bilindiği gibi ABD, büyükelçilikleri ile ilgili olarak şu anda kendi ülkesinde bir bütçe arayışı içinde. Bu bütçe arayışında da Türkiye bildiğim kadarıyla gündemde yok. ABD’nin derin devleti de bu işte sipariş vermiş olabilir. Çünkü iki gündür yansıyan haberlerden anlıyoruz ki, bütçe geçse bile Amerika’da tekrar büyükelçiliğin inşaatı için ‘yenilenebilir’ deniliyor. İnşallah öyle değildir. O zaman vahim bir durum bu.”