Bakan Kılıç: Türkiye Avrupa ülkelerine göre her alanda kalkınma içinde

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, uluslararası arena ile Türkiye arasındaki siyasi ve ekonomik dengelerin değiştiğini söyledi. Türkiye’nin Avrupa ülkelerine göre ekonomiden eğitime, sağlıktan spora kadar her alanda kalkınma ve gelişme içinde olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, dengelerin artık değiştiğini kaydetti. Bakan Kılıç, buna 3 milyon üniversite öğrencisinin devlete ödediği harcın kaldırılmasını ve IMF 5 milyar dolar borç verme teklifini örnek gösterdi.

Memleketi Samsun’da inşaatı süren spor salonları ve gençlik merkezi inşaatlarını inceleyip Çarşamba Gençlik Merkezi’nin temelini atan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Atakum ilçesinde partililerle yaptığı sabah kahvaltısında hükümet ve bakanlık yatırımlarıyla ilgili konuştu. Türkiye genelinde inşaatına devam edilen 405 spor tesisi, 25 stadyum ve 153 öğrenci yurdu bulunduğunu ifade eden Bakan Kılıç, 288 spor tesisi ve 50 yurt yapımını da 2013 yatırım programına aldıkları bilgisini verdi. Kılıç, toplamda ülke çapında 921 proje ve inşaat yürütüldüğünü vurguladı.
Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurt-Kur) üzerinden 1 milyon 304 bin üniversite öğrencisine eğitimi süresince ayda 280 lira burs veya kredi verdiklerinin altını çizen Bakan Suat Kılıç, “Bakanlık olarak üniversite öğrencileri için senede 8 milyar TL para harcıyoruz. Okuyan her iki üniversite öğrencisinden birine ya burs veriyoruz ya kredi. Yurtlarımızda kalan 308 bin gencimiz var. Her birine her ay 200 TL yemek yardımı yapıyoruz. Eskiden memura maaş ödeyemeyen Türkiye vardı. Nereden nereye geldik.” dedi.

“IMF SEPET HAVASI”

Üniversite öğrencilerinin harçlarını kaldırdıklarını hatırlatan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç. “3 milyon üniversite öğrencisinin devlete ödediği harcı bir anda kaldırmak yürek ister, cesaret ister, iyi bir liderlik ister. Kaldırdık. Harçları kaldırdığımız hafta İngiliz hükümeti harçlara yüzde 20 zam yaptı. Biz harçları kaldırıyoruz, onlar artırıyor. IMF’ye olan borcu 23.5 milyar dolarla devraldık. Bugün IMF’ye sepet havası. Borcumuz kalmadı. Borç yiğidin kamçısı derler ya borç yiğidin kamçısı da yiğit olursan. Yiğit bir iktidar, Başbakan geldi borcu ödedik bitirdik. Şimdi yiğitlik yapmaya devam ediyoruz. Aynı IMF’ye diyoruz ki sana borcumuz kalmadı ama istersen 5 milyar dolar borç verebiliriz. Baştan sona dengeler değişti.“ diye konuştu.

“HİZMETLER ARTARAK DEVAM EDECEK”
İnsanların sigorta hastanelerinde ilaç bekledikleri günleri anımsatan Bakan Kılıç, “Sabah ezanında sigorta hastanelerinde ilaç kuyruklarına giriyor, yatsı ezanı okunurken sırası geliyordu. Reçeteyi verdiği zaman da öyle ilaçların hepsini alayım yok. Röntgen için gün alacak alamaz, mr, tomografi zaten mümkün değil yaptıramaz. Sigortalı ağzındaki dişin tedavisini yaptıramıyordu. Yaptığımız hizmetler artarak devam edecek. Bizden evvelki önceki iktidarlar iktidarlarının ikinci üçüncü döneminde değil. İkinci üçüncü senesinde de değil. İktidarlarının birinci senesinde sokağa çıkamaz hale gelmişlerdi. Biz bugün iktidarımız 11. senesindeyiz. Biz milletimiz için çalışmaya devam ediyoruz, milletimiz bizim arkamızda durmaya devam ediyor.” şeklinde konuştu.

“PARTİ AYRIMI GÖZETİLMEMELİ”
Arsalarla ilgili bazı yerlerde muhalefet partilerinin karşılarına çıktığına da değinen Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü, “Arsa belediyenin olursa ihaleye çıkar yapar. Arsa devletin olursa ya park, ya orman ya meydan olsun. Bu şekilde hizmet yapmamız mümkün değil. Hizmetin, projelerin, arsaların, gayrimenkullerin önünü herkesin parti ayrımı gözetmeksizin açması lazım.”