Bakan Eker: Selahaddin Eyyubi Üniversitesi bölgeye büyük katkı sağlayacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır’a kurulacak Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’nin bölgeye büyük katkı sağlayacağını söyledi. Üniversiteye Selahaddin Eyyubi’nin isminin verilmesinin çok güzel bir karar olduğunu belirten Eker, “Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'yle eğitim alanında mesafe kaydedileceğine ve önemli araştırmalar yapılacağına inanıyorum.” dedi.

İnşaatı tamamlanan Ergani Devlet Hastanesi'nin açılış törenine katılan Bakan Eker, kurdele kesiminden sonra halka hitap etti. TBMM Genel Kurulu'nda 2 gün önce geçerek kurulmasına karar verilen Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'ne değinen Bakan Eker, üniversitenin Diyarbakır’a kurulacak ilk vakıf üniversitesi olacağını söyledi. Diyarbakır'da artan nüfusun eğitim ihtiyacını en kaliteli şekilde karşılayacak bir üniversite olacağını dile getiren Eker, konuşmasını şöyle sürdürdü: “En az onun kadar önemli olan bir şey daha var, şarkın en sevgili sultanı Selahaddin Eyyubi ismini taşımasıdır. Türkiye'de birlik ve beraberliğin, huzur ve kardeşliğin inşa edildiği bir süreçte onun ismiyle Diyarbakır'da bir üniversite kuruluyor olması ayrıca özel bir anlama sahiptir.” Üniversite bünyesinde yaşayan diller enstitüsünün de kurulacağını kaydeden Eker, Diyarbakır’ın Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'yle eğitim alanında mesafe kaydedeceğini ve önemli araştırmalar yapılacağına inandığını söyledi.

AK Parti'nin barış ve huzurun bölgeye ve Türkiye’ye gelmesi için çabaladığını kaydeden Eker, “Hiçbir ayrım gözetmeden, Türkiye'nin her bölgesinde, fark gözetmeksizin doğuda da, batıda da, kuzeyde de, güneyde de Türk, Kürt, Arap, Çerkez kim varsa bizim vatandaşımız. Onların hepsinin demokratik bir sistem içerisinde, demokrasinin nimetlerinden istifade edecek şekilde kendi kültürlerini, kimliklerini, dillerini rahatça benimseyip konuşabilip, geliştirme imkanına sahip olarak medeniyetin nimetlerinden istifade edecek. Türkiye Cumhuriyeti'nin her beşerinin müreffeh bir vatandaşı olarak yaşayabileceği bir sistem yeşertmeye çalışıyoruz. Bizim siyasetteki gayemiz budur. Vatandaşımıza, halkımıza etnik mensubiyeti, kimliği, bölgesi ne olursa olsun, kim olursa olsun ona bu hizmeti götürebilmektir." şeklinde konuştu.