Akkaya: CHP’li belediyeleri çalıştırmamak için ellerinden geleni yapıyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcı Yakup Akkaya, hükümetin CHP’li belediyeleri çalıştırmamak için ellerinden geleni yaptığını söyledi.

Akkaya, Gaziantep Organize Sanayi Müdürlüğü (OSB) önünde DİSK Genel Başkanı Erol Ekici ve DİSK üyeleri ile birlikte basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında DİSK üyeleri “İş kazaları kader değildir. İş kazası değil, taşeron öldürür.” diye slogan attı.

Denetimsizliklerin artması sonucu 10 yılda yaklaşık 11 bin insanın hayatı kaybettiğini vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcı Yakup Akkaya, yeterli tedbirlerin alınmaması sonucu her gün iş kazaları ile karşı karşıya geldiklerini kaydetti. Bu iş kazalarının yüzde 95’i önlenebilir iş kazası olduğu bilgisini veren Yakup Akkaya, “Yeterli tedbirler alınmıyor ve her gün yeni iş kazaları sonucunda ölümlerle karşı karşıya geliyoruz. Terörden beter. 10 yılda terörden daha çok iş kazalarında emekçileri yitirdik. 'Analar ağlamasın' diye ne olduğu belli olmayan açılım politikalarını önümüze serenler ne yazık ki iş kazaları ile ilgili yeterli tedbirleri almıyorlar.” diye konuştu.

Akkaya, Yılda 63 bin ortalama iş kazasının meydana geldiğini ve bin 100 kişinin hayatı kaybettiğini dile getirdi. Akkaya, “3 bin 200 kişi de engelliler sınıfına katılıyor. Bakanlığın yaptığı çalışmaları göstermelik. İş yerlerini sürekli denetlemek yerine, yüzlerce denetim elamanları ile CHP’li belediyelerini gece gündüz denetliyorlar. Denetledikleri iş yerlerinde para cezası ile olayı geçiştirmeye çalışıyorlar. Ama CHP’li belediyeleri çalıştırmamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Yüzü insana dönük olmayan bir anlayışla karşı karşıyayız.” şeklinde konuştu.

DİSK Başkanı Erol Ekici, ölen vatandaşların iş kazasına değil , iş cinayetine kurban edildiğini ifade etti. İş kazalarının birinci sebebinin taşeron firmalar olduğunun altını çizen Ekici, denetimsizlik sonucu patlamanın kazadan çıkıp cinayete dönüştüğünü açıkladı.