CHP’li 50 belediye başkanı: Hesap vermekten korkmuyoruz

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve belediye çalışanlarına destek amacıyla 50 Belediye başkanı destek için Eskişehir’e geldi. Belediye başkanları, ortak bir kararla hesap vermekten korkmadıklarını ve devam etmekte olan yargı süreçleri sonunda bütün belediyelerin aklanacağını ifade etti.

Geçtiğimiz hafta Eskişehir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına yönelik operasyonda 23 belediye personeli gözaltına alınmış ve sorgular sonrası 5 çalışan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Yaşanan olay sonrasında başta CHP Genel Başkanı ve CHP milletvekilleri şehre gelerek, Yılmaz Büyükerşen ve belediye çalışanlarına destek ziyaretinde bulundu.

Belediyeye yönelik operasyonu protesto etmek için Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği’ne üye belediye başkanları ve CHP’li belediye başkanları Eskişehir’e geldi. Aralarında; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, İstanbul Kadıköy, Beşiktaş ve Kartal belediye başkanları olmak üzere, toplam 50 belediye başkanı Eskişehir'e geldi. Belediye meclis üyeleriyle birlikte sayıları 100’ü geçen grup, Eskişehir’i gezdikten sonra Büyükşehir Belediyesi önüne gelerek basın açıklaması yaptı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, soruşturma hakkında gizlilik kararı olduğunu belirterek, “Konular, adliyeye intikal etmiştir. Soruşturmalarda gizlilik kararı alınmıştır. Dolayısıyla söyleyecek fazla bir şeyimiz yok. Ama sizler biliyorsunuz, bu yargı süreciyle neticelenecek ve mensuplarımızın ne kadar suçsuz oldukları görülecek.” dedi.

"BİZİ AKLAYACAK OLAN HEMŞEHRİLERİMİZDİR"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da belediye başkanlarının halka hizmet için görev yaptıklarını söyledi. Belediyelerin en önemli dayanağının şehir halkı olduğuna değinen Kocaoğlu, “Tabiî ki yasal çerçevede hesap vereceğiz. Ama hesap vereceklerimiz başarımızı, dürüstlüğümüzü belirleyecek olanlar hemşerilerimizdir. Hemşehrilerimizin gücü bizi ayakta tutmaktadır. Hemşehrilerimiz bizi teşvik etmek ve bizim şevkle çalışmamızı, hizmet etmemizi sağlamaktadır. Hocam da 14 yılı aşkın Eskişehirlilere hizmet etmektedir. Önemli olan başkanların halkın gözü önünde aklanmasıdır. Türkiye’de 75 milyon diyor ki Eskişehir Belediye Başkanımız her şeyin üzerinde güveni hak etmiştir. Biz de bu güven duygumuzu, inanıcımızı iletmek için geldik.” ifadelerini kullandı.

"VEREMEYECEĞİMİZ HESABIMIZ YOK"

Antalya Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise bir süredir CHP’li belediyeler üzerinde operasyonlar yapıldığına değindi. Hesap vermekten korkmadıklarını kaydeden Belediye Başkanı Akaydın, “Ben de bu anlamda birinci perdesi sonlanmış bir süreçten geçiyorum. Bundan sonra ne olacak belli değil. En büyük üzüntümüz, çalışanlarımızın ve ailelerinin yaşadıkları baskı ve ızdıraplardır. Ondan dolayı halka intikal etmesinde beklenen hizmet eksikliğidir. Bütün başkanlarımız adına konuşuyorum. Vicdanlarımıza ve halka karşı veremeyeceğimiz hesabımız yoktur. Bu dayanışmamız bundan sonra devam edecektir.” diye konuştu.

"HUKUKA GÜVENMEK İSTİYORUZ"

Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği Başkanı ve İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de 50 belediye başkanı ile birlikte Büyükerşen’e destek için Eskişehir’e geldiklerine değindi. Öztürk, şöyle devam etti: “Ben 20 yılı aşkın belediye başkanlığı yapıyorum. Bugün burada 50’yi aşkın belediye başkanımız burada. Sosyal demokrat belediyeler üzerinde sistematik bir baskı var. İstanbul’da Sarıyer, Avcılar, Kadıköy, Maltepe, İzmir, Antalya ve son olarak Eskişehir. Bunlar bizi yıldırmayacak. Yılmayacağız, korkmayacağız ve susmayacağız. Herkesten daha fazla çalışacağız. Hukuka güvenmek, inanmak istiyoruz. Bunu istemek en tabii hakkımız.”